Uitlijnen
Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig, heeft gevolgen voor de wegligging, veroorzaakt een snellere bandenslijtage en verbruikt meer brandstof.
Wanneer de auto ‘scheef trekt’ is de uitlijning niet meer goed. De oorzaak kan een geraakte stoeprand of een grote oneffenheid in de weg zijn.
Om een auto goed uit te lijnen is vakkennis en moderne uitlijnapparatuur vereist, waar wij beide over beschikken. Wij adviseren eens per jaar of om de 20.000 km te controleren op de uitlijning. Dit bevordert het rijcomfort en de rijprestaties, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.

Balanceren
Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, of als u ongebruikelijke geluiden hoort, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere banden. Niet goed gebalanceerde banden slijten sneller, maar ook de onderdelen van de wielophanging slijten sneller.
De oplossing is opnieuw balanceren. Goed gebalanceerde banden bevorderen het rijcomfort en wegligging, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.