Onderhoud
Regulier onderhoud aan uw auto is van groot belang; het verkleint de kans op pech en vergroot veiligheid. Om uw auto in goede conditie te houden adviseren wij regelmatige controle en jaarlijks onderhoud. Hierdoor kunnen defecten veelal in een vroeg stadium herkend en verholpen worden, waardoor onnodig grote en dure reparaties kunnen worden voorkomen.

Er zijn twee verschillende onderhoudsbeurten: Jaarlijks – ook wel kleine beurt genoemd – en groot onderhoud.

Jaarlijks onderhoud
Met Jaarlijks onderhoud – ook wel bekend als de Kleine Beurt – wordt standaard de olie en het oliefilter vervangen. Daarnaast wordt de auto gecontroleerd op 25 veiligheidspunten (o.a. banden, remmen, verlichting, schokdempers), worden het interieur-/ luchtfilter en alle vloeistoffen gecontroleerd en waar nodig vervangen/bijgevuld. Het onderhoud wordt veelal volgens de fabrieksspecificaties uitgevoerd.
Uiteraard worden motorolie en oliefilter vervangen. De luchtfilter, interieurfilter en vloeistoffen, waaronder koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof worden gecontroleerd en zo nodig vervangen of bijgevuld. Mocht er een reparatie aan uw auto nodig zijn, dan bellen wij u eerst en geven een vrijblijvende kostenopgave.

Groot onderhoud
Groot onderhoud is uitgebreider ten opzichte van het jaarlijks onderhoud. Bij groot onderhoud worden als voorbeeld de scharnieren, deurvangers sloten en gasveren standaard gesmeerd. Werking van bijna elk systeem wordt gecontroleerd, waar bij jaarlijks onderhoud aandacht word beperkt. Werkzaamheden verschillen dan ook per model en type auto gezien de fabrieksopgaaf.

Laat u onderhoud bij ons uitvoeren, dan kunnen wij de APK GRATIS voor u uitvoeren! Als extra kunnen wij een pechhulp polis voor u afsluiten vanuit Vakgarage (klik op pechhulp voor meer informatie).